Середа, 08.05.2024, 03:29
Приветствую Вас Гість | RSS

КЗ "Малоянисольська ЗОШ I-III ступенів імені В.В. Балабана"

Меню сайта
Мини-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Серпень » 28 » Відкриття оновленого пам’ятника Георгію Костоправу та жертвам політичних репресій
19:30
Відкриття оновленого пам’ятника Георгію Костоправу та жертвам політичних репресій

 28 серпня 2017 року у нашому селі відбулася знакова подія - відкриття оновленого пам’ятника засновнику румейської літератури греків України Георгію Костоправу та жертвам політичних репресій.  

 

На урочистом відкритті були присутні: народний депутат України Д. В. Лубінець, голова Федерації грецьких товариств України О. І. Проценко-Пічаджи, голова Нікольської РДА В.В.Завгородній, заступник голови Нікольської районної ради І.М.Плавська, депутат Нікольської районної ради В.В.Балабанов, генеральний директор  будівельної компанії "Гефест" О.В.Проценко    та інші почесні гості.

Відкрила урочистий захід голова Малоянисольської сільської ради Е.Ф. Бахчисарай. У своєму виступі Євгенія Федорівна відзначила, що рівно 80 років тому в селі Малоянисоль сталися трагічні, страшні події. У ті сталінські часи були репресовані 100 жителів з числа грецького населення. Це важким тягарем лягло на плечі селян, зламавши долі багатьох сімей. Дуже втішно, що зараз ми про це пам'ятаємо, не забуваємо. Підтвердження цьому - зведений пам'ятник-меморіал Г. Костоправу та жертвам політичних репресій.

Щиру подяку Е.Ф. Бахчисарай від імені всіх жителів   висловила всім тим, хто доклав зусиль   для відкриття   меморіалу. Теплі слова вдячності звучали на адресу голови Федерації грецьких товариств України О.І. Проценко-Пічаджи, з ініціативи якої був оновлений пам'ятник і побудована Грецька площа в центрі села Малоянисоль.


З величезною вдячністю всі виступаючі відгукувалися про спонсора, представника благодійного фонду П.В. Бумбураса, за кошти якого був зведений меморіал і площа. Велике спасибі говорили і генеральному директору будівельної компанії «Гефест» О.В. Проценко (це під його керівництвом йшло будівництво).
Почесне право відкрити пам'ятник-меморіал - зняти покривало, було надано А.В. Проценко та В.В. Балабанову.

Отець Сергій, настоятель Малоянисольського храму, освятивши меморіал і нову площу і тепло поздоровив парафіян зі святом, побажав, щоб молитвами Божої Матері Господь зберіг, зміцнив нашу Вітчизну, захистивши від гонінь та репресій.


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять репресованих земляків.
Протягом заходу виступили голова райдержадміністрації В.В. Завгородній та заступник голови районної ради І.М. Плавська. Відзначивши допомогу і вагомий внесок у розвиток району голови благодійного фонду П.В. Бумбураса, його багаторічну громадську діяльність, Володимир Вікторович передав пам'ятний знак представникам спонсора. Відзначена подякою районної ради та райдержадміністрації та голова Федерації грецьких товариств України О.І. Проценко-Пічаджі (її вручала І.М. Плавська).


На урочистому заході не обійшлося без поезії і привітань школярів.   Учні нашої  школи  декламували вірші. І кажучи про те, які важкі випробування випали на долю їхніх прадідів в роки сталінських репресій, обіцяли не забувати про це.


Завершився захід покладанням живих квітів до підніжжя меморіалу. На мармурові плити лягли букети  в пам'ять про безвинно загиблих, репресованих сталінським режимом. Що ж, не заросте стежка пам'яті, її будемо святити, берегти в наших серцях.

 

Категория: Шкільне життя | Просмотров: 440 | Добавил: TV1992 | Рейтинг: 5.0/20
Всего комментариев: 0
avatar
Поиск
Внимание!

Національна дитяча гаряча лінія

Календарь
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz