П`ятниця, 03.05.2024, 09:42
Приветствую Вас Гість | RSS

КЗ "Малоянисольська ЗОШ I-III ступенів імені В.В. Балабана"

Меню сайта
Мини-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Лютий » 6 » Учебники на 2015-2016 уч. год
23:27
Учебники на 2015-2016 уч. год

Безкоштовні підручники у 2015 році друкуватимуть для дітей соціально вразливих категорій. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки за результатами робочої наради заступника міністра Павло Полянського щодо видруку підручників в рамках закону „Про бюджет України на 2015 рік“.

Зокрема, Павло Полянський зазначив, що бюджетом та низкою інших законодавчих актів передбачено забезпечення безкоштовними підручниками учнів соціально вразливих категорій: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю та дітей із малозабезпечених родин.

Як відомо, цьогоріч передбачено видрук нових підручників для учнів 4-х та 7-х класів. Саме для цих класів зараз триває конкурсний відбір нових підручників на основі електронного репозитарію.

Шкільні підручники для більшості населення стануть платними. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. Зокрема, вона зазначила, що бюджетом передбачено суттєве скорочення коштів, що мали б бути спрямовані на друк підручників.

За її словами, передбачено, що безкоштовними підручники залишатимуться для тих категорій населення, які не можуть собі дозволити їх купити, зокрема для дітей з малозабезпечених сімей, дітей інвалідів тощо. Вона також повідомила, що зараз Міністерство освіти докладає зусиль, щоб розробити механізм часткової компенсації вартості підручників для представників національних меншин, оскільки їх собівартість, а відповідно і ціна є значно вищою, у порівнянні з підручниками, що друкуються великими тиражами. „Але назагал норма про безкоштовні підручники знімається, фінансування по цій статті так само суттєво скорочено“, – наголосила Інна Совсун.

Також, за словами першого заступника міністра освіти, Міносвіти працює над моделлю та схемою оплати підручників, оскільки термін їх використання складає декілька років і, відповідно вартість користування у перший та наступні роки має бути диференційованою. „Підручник не один рік використовується і тут можна продумати модель, щоб розподілити цю вартість між різними періодами“, – сказала Інна Совсун, зауваживши, що та дитина, яка використовує вже не новий підручник має сплачувати менше, ніж за використання нового підручника.

Просмотров: 498 | Добавил: tataroksana | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Поиск
Внимание!

Національна дитяча гаряча лінія

Календарь
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Copyright MyCorp © 2024
uCoz