Вівторок, 07.05.2024, 18:21
Приветствую Вас Гість | RSS

КЗ "Малоянисольська ЗОШ I-III ступенів імені В.В. Балабана"

Меню сайта
Мини-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Квітень » 3 » Перемога у Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів
08:15
Перемога у Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів

 Українознавство є інтегрованою предметною системою знань про навколишній світ та його перетворення і сприяє формуванню цілісного світогляду молоді. З позиції педагогічних цілей і завдань національної школи основне значення українознавства полягає в тому, що воно охоплює практично всі аспекти життя нашого народу, його походження, розселення, місце та роль у розвитку світової цивілізації, матеріальну і духовну культуру, господарсько-економічну та виробничо-трудову діяльність, побут, обряди, звичаї, традиції.
    На нашій землі в різні часи жили різні племена й народи, які були й дружні, й ворожі нашим предкам, але вони розчинилися в часі, а ми - ні, отже і історія наша - це не тільки історія нашого етносу, а й історія всіх, хто жив на нашій землі і залишив на ній свою культуру.
    Саме тому ми вирішили докладніше вивчити українську культуру, історію та побут українців.

        Нас зацікавив Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів. Враховуючи специфіку грецького села Малоянисоль, для участі у І (заочному) етапі конкурсу, було обрано тему «Українські фразеологізми запозичені з грецької мови», над якою понад 2 місяці працювали учениця 10 класу КЗ «Малоянисольська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.В.Балабана» Мурза Ганна та учителі Мурза В.Ф. та Чеграхчі В.П.
За результатами рецензування учнівських конкурсних робіт та підсумками роботи комісії, наказом Науково-дослідного інституту українознавства було визначено 89 переможців І етапу, серед  яких лише 5 учнів з Донецької області, з них  -  1 учениця Нікольського району – Мурза Ганна.


Були вагання та сумніви щодо участі в складному конкурсі (у школі зараз не ведеться факультатив з українознавства), але учениця наважилась на інтелектуальне змагання завдяки підтримці та впевненості педагогів та адміністрації в її сили та перемогу.
Зустрічали учасників у Київському міському будинку учителя, де у перший день після реєстрації провели письмову конкурсну роботу та тестування з українознавства. Для учителів було організовано круглий стіл на тему  «Як зберегти українознавче наповнення у реформованій школі».  У цей же день учнями 10 класу було відвідано Історико-меморіальний музей  М. Грушевського та покладено квіти до пам’ятника видатного історичного діяча. До цієї події приєдналась міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка особисто привітала учасників міжнародного конкурсу та побажала наснаги та творчих успіхів.
Наступного дня -  31 березня-  відбувся захист науково-дослідницьких робіт. Наша учениця всіх зацікавила своєю темою та доповіддю. Саме тому, Ганні задавали найбільшу кількість питань стосовно діалекту, історії переселення греків на терени України, походження фразеологізмів, мовної класифікації та багато інших.

Ганна гідно представила Нікольський район та отримала грамоту переможця у номінації «За глибоке вивчення мовно-літературного пограниччя».

 Ми пишаємось нашею ученицею та бажаємо їй успіхів, нових досягнень та перемог!

Категория: Досягнення | Просмотров: 532 | Добавил: TV1992 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
Поиск
Внимание!

Національна дитяча гаряча лінія

Календарь
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz